Spørsmål og svar - FAQ

For å gjøre det enklere for deg, har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene vi får på kundeservice.

Allment

  • For å reklamere på en vare, kontakter du forhandleren du har kjøpt varene fra. Ta med bilder og kvittering på kjøpet for å gjennomføre reklamasjoner hos dem. (Gjelder ikke reservedeler).

   Finn forhandler
  • I nettbutikken vår kan du kjøpe reservedeler direkte fra Svedbergs. For mer informasjon, se våre kjøpsvilkår.

   Reservedeler Kjøpsvilkår
  • Det finner du ved å søke på artikkelen i Søkefeltet, enten på navn eller på artikkelnummer. Vet du ikke navn eller artikkelnummer, kan du gå via menyen. Lengst nede på produktsiden finner du dokumenter. Der ligger all informasjon om montering, mål på spikerslag, ytelseserklæringer osv.

Instruksjonsfilmer

Møbler

  • Trekk ut skuffen, på undersiden av skuffen ved skinnene er det to grå klips, en på hver side. Trykk disse inn mot midten samtidig, og løft så skuffen opp fra skinnene.  For å sette skuffen på plass igjen, trekk ut skinnene, legg skuffen på, og lukk så skuffen for å være sikker på at den blir låst fast. 
  • Hvit (Skapa/Forma/Epos) - S0500-N, 35 glans
   Skifergrå (Skapa/Forma/Epos) - S7500-N, 35 glans

   Fargekoder:

     • Kalk: S1500N, 35 glans
     • Sand: S2005-Y20R, 35 glans
     • Granitt: S5500-N, 35 glans
     • Hav: S7010-R90B, 35 glans
     • Salvie: S6005-G50Y, 35 glans
  • På nettsiden vår velger du sortiment og klikker deg fram til riktig produkt. Du kan også søke på artikkelnummer. Når du har klikket deg fram til riktig produkt, scroller du ned på siden, og under "filer og dokument" kan du finne disse dokumentene. 

  • Trekk ut skuffen, løsne på dekklokket på hver side av skuffen, slik at du kommer til knappene som styrer fronten. Trykk inn de store blå knappene på hver side for å få løs fronten. Det kan være nødvendig å dra fronten litt oppover for at den skal løsne.

   For å sette fronten på plass igjen, hekter du den litt ovenfra. For mer informasjon, se være instruksjonsfilmer.

  • Nei, det er ikke boret hull i frontene, med unntak av Sans front
   med håndtak 6 som har integrert håndtak. Man kan altså velge hvilket av våre håndtak man ønsker, uansett serie.

   Håndtak

Speilskap

  • Gå til vår Reservedelsshop og klikk deg fram til riktig skap. Hvis du ikke finner fram: Ta et bilde av hengselen og skapet, oppgi omtrentlig kjøpsår og kontakt oss på kundeservice, så kan vi hjelpe til med artikkelnummer.

   Reservedelsshop Kontakt
  • Samtlige elektriske komponenter i skapet/speilet er tilpasset den innebygde belysningen som allerede sitter i skapet. Belysningen kan altså ikke skiftes ut. Ved en slik endring ville alle godkjenninger og garantier slutte å gjelde.
  • Gå til vår Reservedelsshop og klikk deg fram til riktig skap. Hvis du ikke finner fram: Send oss et bilde av skapet samt målene på skap og speil, oppgi omtrentlig kjøpsår og kontakt oss på kundeservice, så kan vi hjelpe til med artikkelnummer.

   Reservedelsshop Kontakt

Vask og tørk

  • Stammen er alltid hvit, og øvrige farger kompletteres med dekksider.
  • For å få en annen farge enn hvit, kjøp en dekkside i ønsket farge som tillegg. Til høyden 180 cm kjøper man en dekkside på 195 cm, som man så skjærer til og lakkerer overflaten det er saget i.

Dusj

  • Det har vært litt forskjellige lister på de ulike dusjmodellene våre. Gå til reservedelsshopen og klikk deg fram til riktig dusj for å finne magnetlister.

   Hvis du er usikker på hvilken dusj du har, så kan du sende oss et bilde av hele dusjen på e-post. Send bildet til kundeservice@svedbergs.no så hjelper vi deg å identifisere modellen.

   Alle magnetlister selges parvis.

   Reservedelsshop Kontakt
  • Langfoss

   Har ikke mulighet for rørtrekking i standardversjonen, men du kan komplettere med en rørtrekkingsprofil.

   Skoga

   Alle modeller 30 mm
   Byggeprofil kan kjøpes som tilvalg, 30 mm eller 50 mm


   180°

   Har ikke mulighet for rørtrekking i standardversjonen.

   Via spesialbestilling kan du bestille med hull for rørgjennomføring i de faste partiene. Mer informasjon om spesialbestilling fås fra kundeservice@svedbergs.no
  • Dørknotten følger alltid fargen på profilen, så til en Alu-blank profil følger en Alu-blank dørknott med. 
  • Det regnes fra innerhjørne til utside profil/hengsel, avhengig av om det er en Skoga eller 180°.

  • På nettsiden vår velger du sortiment og klikker deg fram til riktig produkt. Du kan også søke på artikkelnummer. Når du har klikket deg fram til rett produkt, scroller du ned på siden, og under "filer og dokumenter" kan du finne disse anvisningene.
  • Det har vært litt forskjellige lister på de ulike dusjmodellene våre. Gå til reservedelsshopen og klikk deg fram til riktig dusj for å finne slepelister.


   Hvis du er usikker på hvilken dusj du har, så kan du sende oss et bilde av hele dusjen på e-post. Send bildet til kundeservice@svedbergs.no så hjelper vi deg å identifisere modellen.

   Alle slepelister selges enkeltvis.

   Reservdelsshop Kontakt

Håndkletørker

  • Det finner du ved å søke på håndkletørker i søkefeltet, enten med navn eller artikkelnummer. Hvis du ikke vet navnet eller artikkelnummeret, kan du gå via menyen og klikke deg fram til håndkletørker. Lengst nede på produktsiden finner du dokumenter, der ligger all informasjon om montering, mål på spikerslag, brukerveiledning m.m.
  • Om det ikke er en håndkletørker med varmekabler, skal den fylles med vann. Hvis det er fare for at den kan fryse, kan man blande 5% glykol i vannet. Håndkletørkeren skal fylles slik at det er ca 2 cm igjen opp til toppen. Se vår instruksjonsfilm om montering av håndkletørkere.

  • Man kan bare bruke en av disse om gangen, så skru av vannventilen når du vil bruke elpatronen, og omvendt ved bruk av vannventilen.
  • Du kan kjøpe valgfri elpatron fra dagens sortiment uansett om du har en ny eller gammel modell av våre håndkletørkere.

   Følg lenken under for å se vårt utvalg av elpatroner.

   Utvalg av elpatroner
  • Elementet på patronen sitter et stykke oppe i tørkeren, og varmen fra den stiger oppover. Det betyr at bare den varmen som sprer seg i vannet, varmer opp den nederste delen av tørkeren. Av den grunn blir det ikke like varmt i de nederste rørene som i de øvre.

  • Grunnen til at hele tørkeren ikke blir varm, kan være en luftboble som har kommet inn, som gjør at varmen ikke trenger igjennom for å varme alt vannet. For å løse dette, må man tømme håndkletørkeren og fylle den igjen veldig langsomt og snu på den under påfylling for å unngå at problemet oppstår igjen. Hvis tørkeren er koblet til det vannbårne varmesystemet, er det bare å lufte håndkletørkeren, så skal det få vekk luftboblene.

Batterier

  • Det kan skyldes enten kranen eller pakningen/termostaten. Hvis det lekker når vannet er skrudd av, er det antagelig pakning/termostat som er i stykker. Hvis vannet står på og det lekker f. eks. fra takdusjen når du har valgt hånddusjen eller omvendt, er det funksjonsvenderen du bør bytte.

   For å finne riktig pakning kan du sammenligne blandebatteriet ditt med disse: (Reservedeler/Blandebatterier) eller sende et bilde samt omtrentlig kjøpsår til oss på kundeservice, så kan vi hjelpe deg å identifisere den.

   Reservedeler Blandebatterier Kontakt
  • Først bør man kontrollere at silene på baksiden av batteriet er rene, og at de ikke er blitt forurenset under installasjonen. Hvis det skulle ha skjedd, kan man begynne med å rengjøre silene og sjekke at urenhetene ikke har kommet til termostaten/pakningen, og i så fall kan man prøve å rense denne. Hvis det ikke hjelper, kan man bli nødt til å bytte termostaten, så vær nøye med å spyle rørene rene ved installasjon.  

   For å finne riktig pakning/termostat kan du sammenligne ditt blandebatteri med disse (Reservedeler/Blandebatteri), eller sende et bilde samt omtrentlig kjøpsår til oss på kundeservice, så kan vi hjelpe deg å identifisere den.

   Reservedeler Blandebatteri Kontakt
  • I de fleste tilfeller skyldes det at skitt eller kalk har avleiret seg i blandermekanismen. Hvis det ikke er helt tilstoppet, kan det hjelpe å legge pakningen i kalkløsende middel i cirka en time. Det er også en bra måte å rengjøre pakningen på med jevne mellomrom. Kontroller også at det er rent i blandebatteriet.

   Hvis dette ikke skulle hjelpe, kan det bli nødvendig å bytte pakningen. For å finne rett pakning, kan du sammenligne ditt blandebatteri med disse: (Reservedeler/Blandebatterier) eller sende inn et bilde samt omtrentlig kjøpsår til oss på kundeservice, så kan vi hjelpe deg å identifisere den.

   Reservedeler Blandebatterier Kontakt

WC & Toaletter

  • Gå til siden Reservedeler WC og sammenlign ditt toalett med bildene.

   Hvis du synes det er vanskelig å finne din modell, kan du alltid ta et bilde av toalettet ditt samt nedskyllingsmekanismen/spyleknappen og sende bildene til oss på kundeservice. 

   Reservedeler WC Kontakt
  • Gå til siden Reservedeler WC og sammenlign din knapp/mekanisme med bildene.

   Hvis du synes det vanskelig å finne akkurat din modell, kan du alltid ta et bilde av toalettet ditt samt spylemekanismen/spyleknappen og sende bildene til oss på kundeservice.

   Reservedeler WC Kontakt
Svedbergs Baderom

Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer. Vennligst besøk nettstedet vårt ved hjelp av en annen nettleser.