Den nye møbelserien Poem

Hva har inspirert?

Da vi studerte demografien i Norden, kunne vi konstatere at det var mange aleneboende. Da vi undersøkte nærmere, så vi at det var mange mindre bad i leilighetene i byene og at de med hus som har to bad, ønsket at uttrykket i det store og det lille badet skulle stå i stil. Vi spurte oss selv hvorfor det lille badet, på tross av størrelsen, ikke kunne tilby en designopplevelse? Det førte til at vi har utviklet og tilbyr eksklusive alternativer selv for små rom.

Verdsettelse av det genuine, levende og taktile

Inspirasjonen kommer fra det håndverksmessige og at vi fortsetter å sette pris på det genuine, levende og taktile i både materialer og uttrykk. Med Poem har vi ønsket å skape en avslappet helhet, og derfor er denne møbelserien bare tilgjengelig med skjult oppbevaring, hvor fronter med integrerte grep også bidrar til å skape balanse. Kjøkken med sine store skuffer har inspirert oss til å sørge for at det er ekstra plass til oppbevaring. Vi har også fokusert på det praktiske gjennom slitesterke benkeplater og servanter.

Poem i brun ask med integrerte List.
Poem i brun ask med integrerte List.

Det bredeste utvalget på markedet for mindre bad.

Det viktigste kjennetegnet er markedets største utvalg for mindre bad. En annen er muligheten til å skape og kombinere fine designuttrykk fra enkelt til eksklusivt i små til store bad. De integrerte grepene, den naturlige trefølelsen, de ekte finerene, de nøkterne og tidløse fargevalgene som muliggjør uttrykk fra lyst skandinavisk til mørkt sofistikert, er alle en del av disse egenskapene. Variasjonen i dybde og bredde, og muligheten til å overføre stilen fra små til store bad. De store valgmulighetene for frontuttrykk, farge og supplerende servanter i både tradisjonelt format og ovenpåliggende med rimelige benkeplater. Det store volumet, ikke minst fordi den nedre skuffen er justerbar i høyden. I motsetning til for eksempel Epos, som har åpen oppbevaring, er Poem «lukket», og her er designuttrykket diskré med fokus på funksjon og maksimering av oppbevaring.

Hvordan er det mulig å skape en helhet med Poem?

Poem fungerer sammen og danner en helhet med de andre produktnyhetene våre. Samme trefiner og fargevalg tilbys for eksempel i speilskap og sideoppbevaring. Gjennom konseptene Varmt Jordnært og Naturnært Nordisk tilbyr vi to tydelige uttrykk.

Poem i ren eik med det integrerte håndtaket Profil.
Poem i ren eik med det integrerte håndtaket Profil.

Varmt Jordnært

Varmt Jordnært står for Svart og Brun Ask i ekte trefiner med naturlige årringer og struktur. Fronter med integrerte håndtak. I kombinasjon med beslag og armaturer i blyantsvart og svart, samt røykfarget glass og badekar i svart matt. Dette er diskré eleganse der tankene går til forfinede, nedtonede miljøer og eksklusive spa.

Naturnært Nordisk

I Naturnært Nordisk tilbys en levende Ren Eik med årringer samt fargene Havre og Sand. Også her fronter med integrerte håndtak. Supplerende nøkterne benkeplater i sandsteinfølelse samt badekar med tynne kanter og silkematt hvit utførelse. For et tidsriktig preg – kombiner med linjeglass i dusj og vitrineskap. Dette er skandinavisk lyst med en tidløs følelse.

Bloc – Rimelig og svenskprodusert

Bloc henvender seg til kunden som er på jakt etter enklere og nøye utvalgte produktkombinasjoner for det lille til mellomstore badet. Dette er rimelige, svenskproduserte møbler med slitesterke overflatesjikt i Svedbergs anerkjente kvalitet.

Bloc med to dører i grått.
Bloc med to dører i grått.

Hvilke interiørtrender vil vi følge i 2024?

Integrerte håndtak

Vi har fulgt interiørtrendene for kjøkken, bad og andre deler av hjemmet i Norden og internasjonalt. Spørsmålet om bærekraft er viktig, og det kan knyttes til det faktum at vi ser at de genuine materialene og møbelhåndverket fortsatt blir satt pris på, altså det som har lang levetid Vi har lagt merke til at de tidligere så populære flate frontene nå definitivt har måttet vike for de med dype og integrerte håndtak. Her er det fokus på detaljer med fine overganger som oser av håndverk. Dette har en direkte tilknytning til det som ble realisert i serien Poem med frontuttrykkene Ramme, Profil og List.

Ekte trefiner

Trefinerens nyanse spenner fra det helt mørke til det naturlig lyse nordiske, hvor sistnevnte har enda mer fremtredende og levende årringer. Og når det kommer til farger, har vi som alltid sett en stor bredde og kreativitet, men har valgt å gå for det som tåler tidens tann. Det nye for Svedbergs er at Sand blir en standardfarge og at det kommer en offwhite tilbehørsfarge som heter Havre. Sistnevnte er perfekt å kombinere med for eksempel Ren Eik – noe vi så eksempler på da vi studerte trendene.

Poem i ren eik med ekte trefiner.
Poem i ren eik med ekte trefiner.

Linjeglass

Vitrineskap er stort i år også, og da med glass som dekorativt element i form av hamret glass og linjeglass. Vi har valgt å plukke opp linjeglass som et dekorativt element i vår Red Dot-belønte dusjserie Langfoss. Og med denne tilføyelsen er det nå mulig å skape en helhet sammen med våre vitrineskap, som har denne typen glass fra før.

Mørkere nyanser og børstede overflatesjikt

Innen interiør har vi også kunnet se en bevegelse mot de mørkere glassnyansene. Noen ganger er det ønskelig å skape en enda mer nedtonet stemning, og da tilbys både Røykfarget glass og vårt nye Bronseglass i dusjseriene Langfoss og 180˚. Utførelsen til armaturer og beslag har beveget seg bort fra de tradisjonelle blanke overflatene, som krom og rustfritt, til fordel for matte og børstede overflatesjikt i alt fra messing til kobber og hele veien til blyantsvart og svart. Nettopp kombinasjonen av blyantsvart og bronsefarget glass er noe jeg legger spesielt vekt på – et utvalg som utstråler diskré eleganse.

Hva kan vi forvente i fremtiden?

Ser vi fremover, går tankene mot å tilby designuttrykk som oppleves som enda mer premium – tenk nedtonet, men likevel eksklusivt, såkalt «Quiet Luxury». Stilene vil følgelig variere fra det rimelig enkle til eksklusivt design med sterk vekt på bærekraft. Miljøarbeidet vil fortsette med fokus på lang levetid, gjenbruk og energieffektivitet ved hjelp av smart teknologi.

Svedbergs Baderom

Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer. Vennligst besøk nettstedet vårt ved hjelp av en annen nettleser.