Alt begynte med et melkespann i 1920

Vi elsker baderom. Utfordringen ved å kombinere et moderne formspråk med det funksjonelle og praktiske på et lite areal. Dessuten i et miljø som daglig utsettes for vann, fukt og temperaturforskjeller. Men det var ikke slik alt begynte.

Holger fikk en idé

Da unge Holger Svedberg grunnla bedriften vår i 1920, var det melkespann som ble produsert. Riktignok de beste som kunne oppdrives, men så mye til felles med dagens baderomsmøbler hadde de ikke. Med unntak av en liten detalj. Blikket som ble tilvirket etter alle kunstens regler i det egne blikkenslagerverkstedet.

Skapet som ble en stilskaper

Årene gikk og begge Holgers sønner vokste opp. Det var etter andre verdenskrig og fremtidstroen var stor. Sønnene så nye muligheter i det meste, så også med blikkenslagerverkstedet. Med stor entusiasme begynte de å teste om det var mulig å lage andre produkter av blikket. Resultatet ble en helt ny type baderomsskap av blikk med innfelt belysning. En revolusjonerende nyhet som skulle bli en stilskaper for alle moderne baderom.

Brødrene fortsatte å tenke nytt

I 1962 kom gjennombruddet. Det nye baderomsskapet bidro til at man nå tok baderommet på alvor. Plutselig var et anonymt sanitærrom forvandlet til et rom med plass til innredning, design og avkobling. Brødrene fortsatte å tenke nytt. Snart ble det bygd et stort snekkerverksted og de første baderomsmøblene ble presentert.

Alt begynte med et melkespann i 1920
I vårt sortiment finnes det flere baderomsskap som er inspirert av det som revolusjonerte baderommet i 1962.
Møbelserien DK, formgitt av Morten Voss og Stinne Knudsen.
Møbelserien DK, formgitt av Morten Voss og Stinne Knudsen.

Følelsen for håndverket lever fortsatt

Selv i dag, hundre år etter at vi grunnla bedriften, finnes fortsatt blikkenslagerverkstedet. Det samme gjelder følelsen for håndverket. Kunnskap som har gått i arv fra generasjon til generasjon og som er tilpasset dagens moderne produksjon. Fremdeles gjøres mye for hånd, alt med presisjon og nøyaktighet. For det er slik man alltid har gjort det i Dalstorp. Uansett om det handler om melkespann eller baderomsmøbler.

Svedbergs Baderom

Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer. Vennligst besøk nettstedet vårt ved hjelp av en annen nettleser.