Slik gir du badet et løft

La badet bli en naturlig del av hjemmet, skap liv med noe organisk, finn rett stemning ved hjelp av duft, og sats på smart oppbevaring. Det er noen av tipsene fra stylist Malin Qvänstedt Myllymäki som du kan ha i tankene. Hun mener vi bør våge å gjøre badet mer personlig, slå ut håret en smule og ikke binde oss for mye til hvordan baderom pleier å se ut.

Styling til badet
Styling til badet
Styling til badet
Styling til badet
Styling til badet
Styling til badet
Styling til badet

Steinar i servanten

Overrask gjestene! Vi vil gjerne gjøre det fint hjemme når vi venter besøk, men det er fort gjort å glemme badet. Å legge noen vakre steiner i servanten er en enkel måte å skape det lille ekstra på. Det blir virkningsfullt med skiftningene som oppstår når steinene blir våte.

Styling til badet
Styling til badet

Orden i sakene

Forsøk å ha en enhetlig stil på all oppbevaring. Det gir et roligere inntrykk. Sats på smarte oppbevaringsløsninger, og samle gjerne så mye som mulig – helst alt – på ett og samme sted. Tenk litt utenfor boksen. Toalettruller trenger ikke stå i en egen holder eller dyttes inn i et skap. Legg dem i en vakker kurv! Husk også at det er mye som kan henges opp, så bruk veggene – ikke bare gulvet. Du trenger heller ikke begrense deg til å ha bare håndklær på kroker og håndklehengere. Det kan være kjempefint å henge andre ting der.

Hent inn naturen

Organiske elementer gir liv til baderommet. Når du tar inn steiner, pinner, kvister og blad, vil rommet føles rolig og fredfullt. På et større bad får du kanskje plass til noen grønne planter, ellers fungerer det fint med noe mindre i en vase – kanskje noe tørket, så du slipper å tenke på at du må fylle på vann. Ha årstiden i tankene og plukk inn det som hagen eller naturen i nærheten har å by på. Match elementene, eller skap spennende kontraster. Det er bare fantasien som setter grenser.

Styling til badet
Styling til badet

Hvis vem du är

Sett ditt eget preg på badet med nøye utvalgte detaljer. Gjør rommet mer personlig med for eksempel fine stilleben. En morsom suvenir fra en reise fungerer både som minne og dekorasjon. Hent inn ting som du liker. Et bilde som du har malt selv, et loppemarkedfunn og kanskje en vakker eske gir liv til rommet og vekker nysgjerrighet. Bruk smykker som dekorasjon, og legg såper og småflasker i en skål eller kurv. Det finnes ikke noe rett eller galt så lenge badet gjenspeiler deg.

Gjør badet til en del av hjemmet

Vi ser stadig flere romslig innredete bad som stilmessig fremstår som en del av resten av boligen. Skap stemning med møbler og dekorasjoner. La badet være et rom, ikke «bare et bad». Hent inn detaljer og møbler som går igjen i andre rom i hjemmet. Matten trenger for eksempel ikke være en baderomsmatte, men kan like gjerne være en fillerye eller lignende. Det fungerer akkurat like godt. La deg inspirere av det enorme utvalget av matter og tepper i butikkene.

Styling til badet
Styling til badet

Skab stemning med duft

Innred med duft for å skape stemning i rommet. Velg dufter som sier noe om deg og din stil, for å gi rommet en egen identitet. Duftlys, duftpinner og romspray sprer både godlukt og stemning. Å tappe i et bad, tenne lys med deilig duft og spille rolig musikk gir deg en herlig avslappet følelse. Følg gjerne opp med duftposer i baderomsskapet, for eksempel blant håndklærne. Dufter som lavendel, rose og kamille, får deg til å slappe av. Med vanilje og sitrongress skaper du positiv stemning. Lime og sitron får deg til å føle deg fri og lykkelig.

Besøk nærmeste forhandler

Besøk en forhandler nær deg og se gjerne nærmere på våre baderomsmøbler.

Svedbergs Baderom - Forma
Svedbergs Baderom

Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer. Vennligst besøk nettstedet vårt ved hjelp av en annen nettleser.