Halvor Bakke, interiørdesigner

Han er reiselederen og flyverten som gikk inn for landing og ble en populær TV-personlighet i Norge. Med produksjoner som Homsepatruljen og Norges styggeste rom er han blitt et kjent ansikt. Selv om han driver med mye forskjellig, foretrekker han å kalle seg for interiørdesigner. Han har alltid vært opptatt av innredning. I sin tid som reiseleder hadde han alltid med seg to kofferter fylt med innredningsartikler, slik at han kunne skape et fint miljø der han kom.

Halvor Bakke - TV-profilen som har formgitt Epos

”Jeg betrakter meg ikke som en TV-kjendis, jeg er en person som elsker å skape hjem som folk kan lengte til og føle seg hjemme i.”

For ham er hjemmet mye mer enn bare trender. Det aller viktigste er at mennesker er glade og trives. Hans guru er en velkjent amerikansk klesog interiørdesigner som snakker varmt om det klassiske og tidløse.

Halvor Bakke - TV-profilen som har formgitt Epos

"Hvorfor må man alltid fokusere på det kortsiktige, jeg ser heller på design som en følelse som varer i lang tid."

Som et Epos om design og muligheter

Da vi skulle lage vår nye møbelserie Epos, kontaktet vi den norske interiør- og TV-profilen Halvor Bakke. Sammen med vårt eget designteam har han skapt noe helt nytt som bygger på kombinasjonsmuligheter, farge, form og funksjon. Design for et sted som skal gi energi og lyst.

Epos
Svedbergs Baderom - Epos

Han nevner sin egen TV-serie Eventyrlig oppussing som eksempel. Der reiser han rundt til uventede steder og pusser opp gamle hytter. Det er genuint og ekte langt fra stress og raskt forbruk. Hytter er jo en viktig del av den norske kulturen. Det er ikke uvanlig at folk har to hytter, én på fjellet og én ved sjøen. De som har fulgt Halvor, forbinder ham kanskje mest med champagne (han har nettopp lansert sitt eget varemerke som ble utsolgt omgående). Han er også kjent for duftlys og puter. En myk mann som stiller høye krav til både seg selv og omgivelsene. Han innrømmer åpent at han ikke har mye tålmodighet

Halvor Bakke - TV-profilen som har formgitt Epos

"Jeg er en person som liker å jobbe mye og har mange ulike ideer i hodet. Jeg vil alltid gjøre mange ulike ting, helst samtidig. Noen ganger kan det nok være litt slitsomt for folk rundt meg."

Selv om han har leilighet både i Oslo og Palma, trives han aller best på landsbygden. Og nær familien. Hans søster, bror og foreldre bor alle mindre enn 500 meter unna. Han liker å lage mat, dyrke planter, stelle med favoritturten mynte, invitere slekt og venner og skjemme bort familien. Dessuten elsker han å reise. Når han bor på hotell, velger han alltid de litt mindre for å komme nær kulturen og føle det personlige. I fjor innledet han et samarbeid med Svedbergs, som han allerede kjente til.

Halvor Bakke - TV-profilen som har formgitt Epos

"Baderom har av en eller annen grunn vært nedprioritert. De er generelt ganske kliniske og kjønnsløse, synes jeg. Derfor var min utfordring sammen med Svedbergs’ formgivere å endre det bildet og skape noe annet. Det er tross alt et rom der du både starter og avslutter dagen."

”Lengt hjem"

For Halvor handler det ikke om å skape lekre og prangende hjem, men mer en bolig som viser hva man liker og hvem man er. Han trekker frem hvordan det er på et spa sammenlignet med et baderom i hjemmet. Mottoet hans er ”Lengt hjem”. Nettopp det håper han å vise i samarbeidet med Svedbergs og den nye serien av baderomsmøbler som har fått navnet Epos.

Halvor Bakke - TV-profilen som har formgitt Epos

"Alle elsker spa, det dempede lyset, de behagelige duftene og den avslappende stemningen. Likevel er baderommene der hjemme ofte kalde med en masse spotter i taket og slett ikke innbydende."

Langfoss - Dusjenes dusj

En av Norges høyeste fosser har inspirert oss til å skape en dusj med mye glass og god plass. Tynne, grafiske profiler gir et minimalistisk og stilrent uttrykk. Den bølgeformede tekstilen står for det spektakulære og bidrar også til en eksklusiv og herlig følelse. Velkommen til å oppleve Langfoss, fem kilometer sørvest for tettstedet Fjæra, eller hjemme på baderommet.

Langfoss
Svedbergs Baderom - Langfoss
Halvor Bakke - TV-profilen som har formgitt Epos

"Dette har vært et kjempespennende prosjekt der valgfrihet har vært et nøkkelord gjennom hele prosessen. Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Man kan velge ulike fronter og farger, og den åpne oppbevaringen gir plass for kremer, levende lys eller noe fra naturen. Det viktigste for meg har likevel vært at møblene får baderommet til å føles koselig og varmt. Det er et sted som skal gi energi og lyst."

Besøk nærmeste forhandler

Besøk en forhandler nær deg og se gjerne nærmere på våre baderomsmøbler.

Svedbergs Baderom

Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer. Vennligst besøk nettstedet vårt ved hjelp av en annen nettleser.