Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.

Innrederens tips for et mer behagelig baderomsliv

Hvilke trender gjelder for baderommet? Sammen med formgiveren og innredningsstylisten Stinne Knudsen gir vi deg svarene. Du får også praktiske tips om ting det er bra å tenke på, de små detaljene som gjør stor forskjell. Dessuten avslører Stinne hva hun ville ha satset på om hun fikk gjøre bare én forandring i baderommet.

Tid for vackre farger i hjemmet

Endelig, sier Stinne og smiler bredt. Etter en lang periode med mye svart, hvitt og grått, er det nå tiden for vakre farger i hjemmet, både på vegger og møbler. Alt mykes opp med tekstiler i velur og fløyel. Det skal være gjenbrukbart og holdbart for et langt liv.

Baderomstrender

Signalene er tydelige når det gjelder hjeminnredning generelt, men hvordan ser baderomstrendene ut? – Det blir mer tillatt å slå seg løs. Vi kommer til å se både badekar og servanter i grønt, rosa og blått. Samtidig blir møblene smekrere med åpne hyller i eksklusive materialer, f.eks. marmor.

Stinne lar seg inspirere av alt fra mote og kunst til mønstre og fargekombinasjoner fra ulike miljøer. Selv har hun Marimekko i baderommet fordi det minner henne om barndommen og gir en god følelse. Hun lar seg også inspirere av William Morris (tekstildesigner, poet og forfatter). Sitat:
Have nothing in your home that you do not know to be useful, or believe to be beautiful.

– Det synes jeg er et bra utgangspunkt for all innredning. Det kan diskuteres hva som er god design, men Stinne er sikker i sin sak. For henne er det produkter og rom skapt for menneskers behov og drømmer laget i materialer som eldes pent.

Tre tips ved innredning av baderom

Vi ba Stinne om å nevne tre ting som det er viktig å tenke på når baderommet skal innredes.

"Fremhev baderommets karakter, eller motvirk den. Et lite baderom oppleves som større hvis det males i lyse farger og har et stort speil"

"Gjør baderommet funksjonelt, tenk på det som en arbeidsplass. På den måten unngår du mange irritasjonsmomenter i hverdagen."

"Velg vakre detaljer og materialer, kraner og servanter er spesielt viktige for helhetsinntrykket. Vær ikke redd for det som er annerledes, f.eks. en krystallkrone, det gir baderommet personlighet og liv."

 

Vasken Fyn
- Funksjonell og vakker

Da vi spurte henne om hva hun ville forandre hvis hun kunne forandre bare én ting i baderommet, kom svaret raskt:
– Skaffe meg servanten FYN fra DK-serien. Den er funksjonell og samtidig en vakker skulptur.