Hjemme hos Marita och Erik

Hjemme hos Marita & Erik

Marita Linnell (40) år og Erik Wiskär (36) er produksjonsleder og sikkerhetsansvarlig, bosatt i Vallentuna med sine to barn, hund og katt. Paret prioriterer varme og nøytrale farger. Med fokus på å skape harmoni og et hyggelig miljø, sørget de for å installere belysning som kan dimmes, og de valgte Svedbergs til baderomsinnredningen. Gjestene deres beskriver det nye badet «som på et luksushotell».

Hjemme hos Marita och Erik

Navn: Marita Linnell og Erik Wiskär
Alder: 40 og 36
Yrke: Produksjonsleder og sikkerhetsansvarlig
Bor: Vallentuna
Vi som bor her: Marita, Erik, Emma og Oskar
Prosjekt akkurat nå: Vi planlegger å pusse opp et kombinert kontor og gjesterom.


Hei, Marita! Fortell litt om deg selv og familien.
- Vi er en familie på fire, Marita og Erik og våre barn Emma, 11 år og Oskar 10 år. Vi har en hund og en katt.

Huset

Fortell om huset deres. Hvordan tenkte dere da dere kjøpte huset, og gikk husdrømmene i oppfyllelse?
- Vi bodde allerede i Vallentuna, men tilfeldigvis snublet vi over annonsen på nettet, og følte at det huset var så riktig for oss. Vi likte planløsningen, hagen og beliggenheten ved skogen, men samtidig lå huset nær skole og venner. Nå har vi pusset opp det aller meste av huset, fra å bytte tak og male fasaden, til å male vegger og tak inne. Det føles virkelig som et hus som passer oss godt, og vi har mange favoritter.

Hjemme hos Marita och Erik
Hjemme hos Marita och Erik

Hvilke personlige preferanser har påvirket deres valg av materialer og innredning, både utenpå og inni huset?
- Vi liker de litt mer nøytrale fargene, og har en del beige i kombinasjon med tre. Det er viktig for oss å få en litt varmere følelse. Det å ha det enkelt og ikke overlesset gjør at det føles trivelig og hjemlig for oss.

Hva er dere mest fornøyd med i huset, og hva ville dere gjort annerledes hvis dere fikk velge i dag?
- Vår planløsning føles helt topp, det er noe som er litt vanskeligere å påvirke. Men vi har kunnet møblere og innrede for å få gode sosiale flater, og det føles veldig viktig. Ingen av oss er profesjonelle på innredning, men vi synes vi har fått en ganske harmonisk innredning, og det er vi fornøyd med.  En ting vi virkelig setter pris på, er at vi har satt opp belysning som kan dimmes både utendørs og inne i huset. Dermed kan vi justere hver lampe for seg, eller bruke ferdige scenarier for ulike anledninger. Alt styres fra mobilen. Det skaper et veldig hyggelig miljø når alt kan bli så godt tilpasset. Utendørsbelysningen løfter hele huset så fint når mørket faller på.

Antagelig ville vi ikke gjort noe annerledes hvis vi skulle begynt på nytt. Vi tilpasser oppussingen etter budsjettet, og da blir det noen prioriteringer som må gjøres. Vi skulle gjerne bygd carport og skiftet gulv i noen rom, men det får vente. Det fungerer bra som det er.


Hva er deres anbefalinger til alle som drømmer om å pusse opp badet sitt?
- Vi har forsøkt å finne mye inspirasjon forskjellige steder før vi satte i gang. Vi har ikke engang sjekket priser på det vi likte, for det begrenser fort hva man velger ut. Først da vi visste hvordan vi ville at det skulle se ut, begynte vi å lete etter møbler og farger som passet sammen. Det er lurt å sette sammen et moodboard for å se om det kan fungere sammen slik man har tenkt.

Badet

Hva var deres overordnede mål og forventninger for badet?
- For oss var det viktig å få et bad som passet inn i stilen vår, og at det samtidig ble et bad som føles tidløst. Det gamle badet hadde bare et smalt underskap med vask, og det var også et badekar der som vi ikke brukte. I stedet ville vi gi plass til det vi faktisk bruker, og dusjen fikk ganske mye fokus. Vi ville at det skulle bli så koselig som mulig, og vi bestemte oss fort for at vi ikke ville ha fliser på alle vegger. Også på badet ville vi få inn levende materialer, og det har vi lykkes med. Vi gjorde nesten alt selv, og planleggingen gjorde vi med tegneverktøyet på Svedbergs hjemmesider. Sluttresultatet ble egentlig en kopi av den første skissen vi laget, og det er vi veldig fornøyde med.

Hjemme hos Marita och Erik
Hjemme hos Marita och Erik

Hvilke spesifikke elementer og funksjoner har dere valgt å inkludere på badet deres, og hvorfor?
- Et dobbelt underskap med to servanter sto høyt på ønskelisten. Vi gledet oss til å slippe trengsel ved vasken. Speilet med den fine belysningen var både dekorativt og praktisk. I høyskapet valgte vi noe fri oppbevaring, det syntes vi var perfekt for å gi plass til mer dekorasjon, for å få en litt deilig følelse. Vi har hengt opp gardiner, noe som myker opp enda mer. Det er strømuttak i både underskap og høyskap, og det er praktisk både til hårføner og til å lade elektrisk tannbørste. Vi valgte valnøtt-overflate på underskap og høyskap, og kompletterte med et akustikkpanel som innramming ved dusjen. Det knyttet rommet veldig fint sammen. Hele dusjen er utrolig fin, vi er så glade for at den er så bra! Romslig og med en herlig takdusj, så man vil gjerne stå der lenge og nyte. Badet ble virkelig akkurat så fint som vi hadde håpet!

Hva er dere mest fornøyd med? Hva er baderomsfavoritten hos dere?
- Vanskelig å velge. Dusjen føles utrolig luksuriøs, men samtidig er underskapet suverent. Det er ved servanten man bruker mest tid, og det føles herlig å ha oppbevaringsplass, og overflaten på servanten. Så underskapet er nok nummer en allikevel, for det er et skikkelig blikkfang.


Hvordan vil dere beskrive det estetiske aspektet ved badet? Hva sier gjester og familie når de er på besøk?
- Vi har fått høre mange fine ord, for eksempel at det er som på et hotell. Og da tenker de på luksusfølelsen. Men gjester har også sagt at det er fint, friskt og deilig der inne. Det er ikke bare vi som trekker ut tiden på badet, også besøkende har blitt noen ekstra minutter og beundret det. Det føles som den beste karakteren vi kunne få!

"Badet ble virkelig akkurat så fint som vi hadde håpet!"

Hjemme hos Marita och Erik

Hvilke tips har dere til alle som vil pusse opp badet?
- Finn så mye inspirasjon som mulig. Søk på relaterte hashtags på Instagram, der finner du mengdevis av ideer. Vi startet hele prosjektet på hver vår kant ved å samle inspirasjon uten å snakke oss imellom om hva vi skulle se etter, men vi skjønte ganske fort at vi hadde akkurat de samme tankene, og det gjorde saken enklere. Vi hadde en stor bunke med baderomskataloger, og dro til ulike butikker og kikket og kjente etter. Vi vil dele tipset om å kjenne på tingene, for det fins en masse ulike merker, og mange føltes kjipe og triste, så Svedbergs ble raskt en vinner hos oss. Det var faktisk like givende å se slikt man likte som det man forsto at man ikke likte, for da ble vi ganske fort klar over hva vi faktisk ikke ville ha. Vi har heldigvis vært veldig enige, vi har ikke trengt å inngå kompromisser. Når vi fant ting vi likte, tok vi bilder, og satte så sammen fliser med farger og innredning til et moodboard. Ved hjelp av det kunne vi skissere alt opp i planleggingsverktøyet for å visualisere badet, og det hjalp oss veldig i planleggingen.

Produktliste

Epos servantskap 160x45

Grafisk design med elegant ramme. Med eller uten åpen oppbevaring. Servant i mineralkompositt.

kr 41 080

Skule servantkran slett

Kombiner som du vil - både i farge og utførelse.

kr 6 490

Ista med svart ramme

Stilrent speil med frostet LED-belysning og touch-kontroll. Med eller uten svart ramme.

kr 11 690

Ise

Til Epos. B: 60-160 cm. D: 45.

kr 12 090

Avløp EasyClean

Avløp. inkl. slange og bunnventil. Tre farger.

kr 990

Høyskap 160x50 med fri oppbevaring

Med fri oppbevaring. Høyde: 160 cm. Bredde: 50 cm, Dybde: 35 cm. Seks farger.

kr 15 070

Pendelbelysning Klode

Kombiner en interiørdetalj med ekstra belysning på badet. Kuleformet.

kr 1 690

Takfeste 3 pendler

Oppheng pendel

kr 1 290

Stuor takdusj pakke

Som et behagelig fossefall. Takdusj på Ø40. Inklusiv termostatbatteri og hånddusj.

kr 14 890

180° hjørnedusj med fast vegg/dør

Mål på åpning 75-95 cm. Høyde: 200 cm (201 cm overkant stag). Herdet sikkerhetsglass 8 mm.

kr 17 210

Sigyn håndkletørker

Vannbåren håndkletørker i stilrent designet vertikal modell.

kr 8 790

Mer inspirasjon

Hjemme hos Melita & Ajdin

Hjemme hos Melita & Ajdin

Svedbergs Baderom

Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer. Vennligst besøk nettstedet vårt ved hjelp av en annen nettleser.