Fotograf: Robin de Blanche

Hjemme hos Mohammed & Alexandra

Hjemme hos Mohammed & Alexandra

Mohammed Salih, økonomisk rådgiver, influencer, podcaster og forfatter, og Alexandra Högsander, skadebehandler, bor sammen med sine tre barn i sitt nye hus på Aspan utenfor Ronneby. De bygget drømmehuset sitt inspirert av nordisk og sør-europeisk arkitektur, med fokus på bærekraft og energieffektivitet. Badet, som er innredet med produkter fra Svedbergs, ble deres eget spa i hjemmet.

Hjemme hos Mohammed & Alexandra

Instagram: @mohammedsvagtillmiljonen og huskontoen: @sidusvillan.

Vi som bor her: Mohammed Salih, 30. Alexandra Högsander, 29. Barna Sibel, 3, og tvillingene Benjamin og Adam som ble født 29 mai 2023.

Bor: I sitt nye hus på Aspan utenfor Ronneby.

Yrke: Mohammed er økonomisk rådgiver, influencer, podcaster og forfatter. Alexandra jobber som skadebehandler når hun ikke er i morspermisjon.

Prosjekter akkurat nå: Bygge altan, anlegge plen og finplanere tomten.

Familien

 

Hei Mohammed og Alexandra! Fortell litt om dere selv og familien deres.
- En stor familie på fem nå, etter at vi fikk tvillingene, Adam og Benjamin. Vi har også en datter på tre år. Vi er en aktiv familie som liker å bevege oss, elsker å være i naturen og setter pris på tid som den absolutt viktigste ressursen.  I tillegg er det viktig for oss å tilbringe tid med slekten. Akkurat nå er vi i en morsom, men intensiv fase i livet der mye skjer. Samtidig som vi har hus og hjem å ta vare på, har jeg en jobb som krever at jeg er i Stockholm hver uke.


Hvordan møttes dere?
- Det var faktisk på Tinder, eller det var der vi fant hverandre. Deretter møttes vi første gang på Starbucks, som lå i Kungsgatan i Stockholm.

Som 13-åring flyktet du med din familie fra Irak til Sverige. Siden den gang har du bodd i i Malmö, Kallinge, Karlskrona, Stockholm. Hva var det som gjorde at du ville flytte tilbake til Blekinge? Og hvordan greide du å overbevise Alexandra om det?
- Å dra tilbake til Blekinge var en beslutning som krevde nøye overveielser og overbevisning, både for meg og Alexandra. Etter at jeg hadde bodd i ulike deler av Sverige, som Malmö, Kallinge, Karlskrona og Stockholm, hadde jeg alltid en kjærlighet til Blekinge-regionen. Det er et sted jeg alltid har følt en sterk forbindelse med, og der jeg følte meg hjemme.

Det å overbevise Alexandra var en prosess som krevde åpen kommunikasjon, og at vi begge klarte å se hvilke fordeler det ville ha å flytte til Blekinge. Vi diskuterte våre mål og drømmer som familie, og hvordan vi lettere kunne oppnå dem ved å flytte dit. Jeg understreket også betydningen av å være nærmere mine nære og kjære, og hvordan vi som familie ville ha fordel av det.

Vi gjorde en grundig analyse av fordeler og ulemper, inkludert arbeidsmuligheter, skoler og livskvalitet, og kom fram til at det ville være en positiv forandring for oss. Det var ingen lett beslutning, men med gjensidig forståelse og støtte ble vi enige om å flytte tilbake til Blekinge og bygge livet vårt her. Det har vært en fantastisk reise, og en beslutning vi er takknemlige for hver dag.

Hjemme hos Mohammed & Alexandra

Husdrømmar

Har dere alltid ønsket å bo i eget hus?
- Å bo i eget hus har alltid vært en drøm for oss, men det var en drøm vi ikke alltid trodde kunne bli virkelighet. Vi kommer begge fra familier med begrensede økonomiske ressurser, og å eie et hus virket som en fjern og urealistisk målsetning da vi var yngre. Særlig et helt nybygd hus.


Hva var det som fikk dere til å bygge nytt hus i stedet for å kjøpe et som sto ferdig?
- En av de viktigste grunnene var at vi ønsket oss en bolig som var skreddersydd for vår familie. Med barn i familien var det viktig å tenke på deres behov og utvikling framover. Ved å bygge selv kunne vi forsikre oss om at huset hadde riktig størrelse, planløsning og funksjoner for oss.  

Vi ville også ha muligheten til å velge materialer og teknologier som var miljøvennlige og energieffektive, det var viktig for oss. Å bygge nytt ga oss kontroll over disse valgene, og mulighet for å gjøre hjemmet vårt mer bærekraftig.  

Det å kunne forme vår egen bolig helt etter egne ønsker og situasjon, har gitt oss en følelse av stolthet og tilfredshet. Det er virkelig drømmehjemmet vårt, og vi er takknemlige for at vi kunne skape det helt fra grunnen av.

Hvordan valgte dere tomten dere ville bygge på?
- Vi lette etter et sted som ikke bare skulle gi oss mulighet til å bygge drømmehjemmet, men også et sted som passet til våre ønsker og livsstil. Sjøutsikten og nærheten til havet var en avgjørende faktor i valget. Det var noe vi drømte om og ville ha som del av vår hverdag. Naturen og skogen rundt var også veldig viktig for oss. Vi ville ha et sted der vi kunne komme ut i naturen, gå turer, utforske og koble av.

Hjemme hos Mohammed & Alexandra

Huset

Fortell om det nybygde huset. Hva var tankene fra starten av, og ble drømmene deres til virkelighet?
- Vi lot oss inspirere av både nordisk og sør-europeisk moderne villaarkitektur, og begge elsker det minimalistiske formspråket med rette linjer og stor takhøyde. Vi ville også ha store vinduspartier som skulle slippe inn mest mulig lys og gi oss følelsen av å være nær naturen, uansett hvor vi befant oss i huset.

Men det var ikke så lett å gjøre drømmene til virkelighet. Vi møtte utfordringer som fikk oss til å spørre om vi virkelig kunne klare det. Byggeprosessen var krevende, og det var flere ganger vi tvilte på om vi ville klare å ferdigstille prosjektet. Men vi lot aldri tvilen ta overhånd. Det viser at med tro på seg selv og hardt arbeid, kan man nå sine mest ambisiøse mål.

Hva er dere mest fornøyd med i huset deres, og hva ville dere gjort annerledes hvis dere skulle velge i dag?
- Det vi er mest fornøyde med i huset vårt, er at det virkelig ble akkurat slik vi hadde drømt om. Det er et hjem som føles åpent, luftig og lett å vedlikeholde, noe som passer perfekt til våre behov og vår livsstil.

Det å ha et stort bad i andre etasje er vi utrolig fornøyd med. Det gir virkelig en følelse av luksus, som et spa i vårt eget hjem. Det er en av faktorene som virkelig øker boligkomforten, og som vi ikke ville vært foruten.

Hvis vi fikk velge på nytt i dag, ville vi antagelig hatt enda sterkere fokus på bærekraft og energieffektivitet i huset vårt. Det er noe som blir stadig viktigere for oss, og det er en prioritet å påvirke miljøet i mindre grad.

Hjemme hos Mohammed & Alexandra

"Vi ville at badet skulle oppleves som et luksus-spa i vårt eget hjem."

Hjemme hos Mohammed & Alexandra

Badet

Hva var deres viktigste mål og forventninger til det store badet?
- Vi ville at badet skulle oppleves som et luksus-spa i vårt eget hjem, og vi hadde noen spesielle måk i tankene. Vi ville at badet skulle være romslig og luftig, med god plass til å bevege seg fritt. Vi ville at badet skulle være visuelt tiltalende og harmonere med den minimalistiske stilen i resten av huset. En funksjonell planløsning var også avgjørende, slik at badet ble praktisk og lett å bruke i hverdagen.  


Hva var avgjørende for at dere valgte Svedbergs for baderomsinnredningen?
- Da vi valgte Svedbergs for baderomsinnredningen, skyldtes det flere avgjørende faktorer. Svedbergs er kjent for å tilby produkter av høy kvalitet, som er pålitelige og varer lenge. Det var viktig for oss å investere i baderomsinnredning som skulle holde lenge og ha høy standard. Det brede tilbudet av stilrene og elegante baderomsprodukter passet perfekt til det minimalistiske og moderne designet vi ville ha på badet. Vi lette etter baderomsprodukter som ikke bare var vakre, men også svært funksjonelle og praktiske i hverdagen. Svedbergs produkter har smarte løsninger og bekvemmeligheter som vi setter pris på. Vi kjenner til betydningen av bærekraft og miljøhensyn. Svedbergs har et godt rykte når det gjelder miljøvennlige produkter og produksjonsprosesser, og det passet godt til våre vurderinger.

Produktliste

Epos servantskap 160x45 med ovanpåliggende servant

Grafisk design med elegant ramme. Med eller uten åpen oppbevaring. Benkeplate og ovenpåliggende servant.

kr 45 270

Halde frittstående servantkran

Minimalistisk og velbalansert uttrykk med smarte funksjoner.

kr 4 090

Fross Servant 55x35

Rektangulær, ovenpåliggende servant i Solid Surface.

kr 7 290

Valje Avrundet 120

Minimalistisk speil med et stemningsfulle glorielys.

kr 9 190

Pendelbelysning Sylinder

Kombiner en interiørdetalj med ekstra belysning på badet. Sylinderformet.

kr 1 290

Takfeste 3 pendler

Oppheng pendel

kr 1 290

Spika badekarpakke

Badekarpakke inklusiv hånddusj og termostatbatteri med dreibar badekartut. 150cc/160cc.

kr 5 950

Papirholder A03

Tosidig tejp. Rustfritt stål.

kr 370

En krok A01

Tosidig tejp. Rustfritt stål.

kr 160

Å bygge hus under pandemien


Hvordan ble byggeprosessen påvirket av pandemien? Hvilke utfordringer møtte du?
- Under pandemien opplevde byggebransjen en økt etterspørsel etter enkelte materialer, samtidig som det forekom forstyrrelser i produksjonen og det var problemer med leveranser. Dette førte til forsinket levering og vanskeligheter med å få tak i enkelte typer materialer. Det påvirket byggeprosjektet fordi det forlenget enkelte faser og økte utgiftene. Men vi klarte oss ganske bra likevel!

Hvordan klarte dere å balansere ønskene og behovene deres når det gjaldt husdesign og innredning opp mot de økonomiske utfordringene som oppsto?
- For å oppnå denne balansen var det første skrittet å definere våre prioriteringer tydelig. Vi gjorde en grundig vurdering av hva som var absolutt nødvendig for å skape drømmehjemmet vårt, og hva som snarere var ønsker. Vi innså at enkelte funksjoner og innredningsdetaljer var viktigere enn andre for å skape den atmosfæren og livsstilen vi ønsket oss.  

Vi overvåket kontinuerlig vår utgifter og tilpasset oss etter behov. Hvis vi innså at enkelte ønsker ikke kunne oppfylles innenfor vårt budsjett, var vi villige til å prioritere de viktigste elementene og utsette enkelte detaljer til senere faser i prosjektet.

Samtidig var det viktig for oss å ikke inngå altfor mange kompromisser med drømmene og visjonene for hjemmet vårt. Vi innså at enkelte ting var verdt å investere i, selv om det betydde at vi måtte ha økonomisk disiplin og spare på andre områder.  

Sparetips

Det er mange som synes det er vanskelig å spare til egenkapital uansett. Nå, med tanke på inflasjonen og verdenssituasjonen, er det enda tøffere. Hvilke sparetips har du til alle som drømmer om egen bolig?
- Sett opp et tydelig og detaljert sparebudsjett for målet ditt, å spare til egenkapital. Identifiser utgifter som du kan forminske eller eliminere for å frigjøre mer sparepenger. Undersøk din nåværende livsstil for å se om det finnes utgifter du kan skjære ned på. Det kan være alt fra å spise ute sjeldnere til å si opp abonnementer du ikke bruker. Selg gjenstander du ikke bruker lenger. Alle ekstrainntekter kan gå direkte til sparingen.  

Å spare til egenkapital kan ta tid, så vær forberedt på at du må ha tålmodighet og disiplin i sparestrategien din. Det kan være fristende å bruke penger på andre ting, men hold målet klart for deg.

Hjemme hos Mohammed & Alexandra

Dere har nådd millionmålet for en stund siden. Dere har drømmehuset og familien. Hva er neste skritt? Hva drømmer dere om?
- Nå som vi har nådd målet vårt og har drømmehuset og familien, er neste skritt å gruble over målene for framtiden – både individuelt og som familie. Kanskje skal vi ta noen skritt tilbake og bare nyte livet? Det hadde vært noe, men vi er to mennesker som hele tiden vil utforske og utvikle oss. 

Mer inspirasjon

Svedbergs Baderom

Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer. Vennligst besøk nettstedet vårt ved hjelp av en annen nettleser.