Hjemme hos Cecilia Möller Kirchsteiger
Med lidenskap for interiørdesign og forkjærlighet for skandinavisk design, har Cecilia og ektemannen Sebastian skapt et harmonisk og tidløst hjem. Baderommene er designet med tanke på funksjon og estetikk, og valget falt på Svedbergs på grunn av eleganse og kvalitet.
Instagram: @cicimollerkirchsteiger & @villamollerkirchsteiger
Alder: 40
Yrke: Fotograf
Bor: I Östergötland utenfor Linköping
Vi som bor her: Cecilia, ektemannen Sebastian, deres datter Elsie på 3 år, Cicis datter Adrina på 15 år og deres softcoated wheaten terrier.
Prosjekt akkurat nå: Planlegging av hage og drivhus.
Hei, Cecilia! Fortell litt om deg selv.
- Jeg er en småbyjente, yngst av tre søsken, som har vokst opp i Mantorp. I mer enn ti år har jeg jobbet som frilansfotograf på heltid. Jeg har fokusert på innredning, og gjennom årene har jeg laget mange hjemme-hos-reportasjer verden over.
Huset
Fortell om det nybygde huset deres. Hva tenkte dere fra starten, og ble husdrømmen til virkelighet??
- Jeg har drømt om å bygg et hus på landet siden 2014, og jobbet mye og hardt for å forsøke å oppnå den drømmen. Da jeg og Sebastian ble et par i 2019, viste det seg at han hadde akkurat samme drøm som jeg. Bare et halvt år etterpå sto vi på det som er vår tomt i dag og kikket på bjørkeskogen. Deretter skulle det ta mer enn to år før vi kunne flytte inn i drømmehuset som vi hadde tegnet selv ut fra våre behov som familie. I utgangspunktet er huset inspirert av låvebygninger med svarte, smårutete vinduer, fasade i jernvitriol og enkel form. Men ettersom min mann er så utrolig lang, laget vi huset i to fulle etasjer, noe som bryter med den tradisjonelle låveformen.
Hva er du mest fornøyd med i huset deres, og hva ville du gjort annerledes hvis du fikk velge i dag?
- Vanskelig å svare på. Jeg er veldig fornøyd med beliggenheten og omgivelsene vi har her med panoramautsikt over Östgötaslätten, samtidig som planløsningen føles helt riktig for oss. Alle rom blir brukt på den måten vi hadde tenkt, og vi har ikke noen ubrukte flater. Vi er mest på kjøkkenet, og det var det rommet vi tok utgangspunkt i da vi begynte med plantegningen. Rommet er stort og luftig med lysinnslipp fra tre kanter, og perfekt for å ha gjester. Jeg vet ikke om det er noe vi ville gjort annerledes i dag, kanskje hengslet en dør i en annen retning, men det er jo en detalj. Noe jeg synes man skal ta med seg når man bygger hus, er hvor mye i omgivelsene som kan koste en god del penger. Som å ferdigstille en hage, lage uteplasser, gruse osv. Det blir fort ganske store summer.
Noe vi hos Svedbergs setter stor pris på i hjemmet ditt, er måten du kombinerer farge og form på, samtidig som du beholder den skandinaviske looken. Hva er dine beste tips for å skape et koselig hjem?
- Jeg forsøker å tenke i motsetninger som hardt og mykt, kantete og rundt, mørkt og lyst. For eksempel vil jeg ikke ha et hjem med bare kantete møbler, så jeg bryter det opp med et rundt bord, en rund lampe, et rundt speil på veggen eller avrundede stoler, for å få en følelse av balanse. På samme måte myker jeg opp inntrykket av interiøret med tekstiler som puter, saueskinn, pledd og gulvtepper, noe som både gir en koselig følelse og dessuten demper lyd. Tremøbler og planter myker også opp inntrykket for øyet, så det blir vennligere. Fargemessig foretrekker vi tre, stein, grønt og blått. Men i stedet for farge på veggene har vi for eksempel det store, blå skapet på kjøkkenet, bilder, tekstiler, vaser og planter som får gi farger som går igjen i dempede toner. Alt for å skape et rolig inntrykk.
Baderom
Hvilke spesifikke elementer og funksjoner har dere valgt å inkludere i baderommet, og hvorfor?
- Vi ønsket god oppbevaring i servantskapet, og det har vi plass til, samt at vi kunne velge en servant som hadde plasseringsflater på begge sider.
Blandebatteriet er en ganske kul variant i krom som heter Bold fra Svedbergs. Det er enkelt i formen, men gir likevel noe ekstra, en god type med andre ord. Sentrert over den henger det store runde speilet Ista. Det er så smart laget at man kan velge mellom tre forskjellige lysfarger; kaldere, nøytral og varmere.
Håndkletørkerne heter Amor, og vi har valgt to stykker siden vi tenker at det kommer til å henge flere håndklær der, etter at man har badet i bassenget og dusjet av seg klorvannet.
Sist men ikke minst vil jeg nevne pendelbelysningen som heter Klot. Vi ba elektrikeren gjøre all fast belysning i huset dimbar, og det gjelder også disse. Jeg synes de gir baderommet en litt mer romfølelse og gjør det mer hyggelig. Veldig koselig å bare tenne dem på lav styrke som belysning.
Hvordan vil dere beskrive den estetiske siden av baderommet?
- Vi ønsker å skape et mørkere baderom for å oppnå spa-følelse, ro og enkelhet.
«Speilet Ista er så smart laget at man kan velge tre ulike farger på lyset: kaldere, nøytralt og varmere.»
Gjestetoalett
Fortell gjerne om gjestetoalettet.
- Til gjestetoalettet har vi stikkordene “hjemmekoselig og med romfølelse”, så selv om det er et våtrom, skal det føles koselig og trivelig. For å binde sammen med baderommet i første etasje har vi her den samme typen lampe for å gi stemningsbelysning i rommet, og også den samme blanderen - Bold.
Toalettet er flislagt halvveis opp på veggen med en blank metroflis i størrelsen 10×20 cm med fasetterte kanter. En minimalistisk list utgjør deretter overgangen mellom flis og vegg, hvor veggen er malt i en dypgrønn farge med koden S7020-G30Y.
Rett overfor vasken og speilet er det vegghengte toalettet, med en liten hylle på toppen akkurat i overgangen mellom flis og malt vegg. Her står en gammel skoleplansje med medisinske planter, et innrammet foto og en vase med tørkede planter. Jeg tror det skaper en litt mer trivelig følelse i det lille rommet.
Om interiørinteressen
Hvordan begynte din interesse for innredning?
- Det var i forbindelse med at jeg begynte å fotografere til interiør-reportasjer, da begynte jeg å se på innredning på en annen måte. Jeg begynte å kjøpe haugevis av interiørblader for å lære meg hvordan man fotograferer interiør, og på den måten ble jeg hektet på innredning. Men jeg er ikke den som maler veggene i en ny farge hvert år, eller bytter ut møbler stadig vekk. Når jeg innreder et rom lander jeg ofte i det jeg har skapt, og så får det være slik i mange år. Dessuten kjøper jeg ikke noe som jeg ikke allerede vet hvor jeg skal plassere.
Hva er det beste med din jobb som stylist og fotograf?
- Friheten til å styre dagene som jeg vil, og å få arbeide kreativt med å skape noe som gir glede og inspirasjon for andre. Den skapende delen av jobben føles ofte som en lek, og når jeg tar interiørbilder, er det litt som å leke med dukkehus. Jeg har vanskelig for å forestille meg at jeg tar en jobb som ikke har denne friheten, selv om det absolutt er ”frihet under ansvar” der det bare er jeg som tjener inn penger til firmaet.
Fortell noe som andre ikke vet om din yrkesrolle?
- Det måtte være hvor mye planlegging og administrativt arbeid det er med å være fotograf/stylist og drive eget firma. Og at det er hardt arbeid og mye research for å få inn kunder og oppdrag.
Hvor henter du inspirasjon?
- Fra alle hjem jeg har besøkt gjennom årene som har vist vakre og kreative løsninger i sin innredning, og fra Pinterest. Da vi begynte å tegne på huset, satt jeg mye på Pinterest og laget mapper med inspirasjon til innredningen i huset og til de ulike rommene. Når man får samlet bildene man liker i en mappe, kan man lett se den røde tråden i hva man liker, og gå i den retningen.