Hjemme hos Tiina Ilmavirta

Hjemme hos

Tiina Ilmavirta

Bloggen Design Wash ble startet i 2012 av den grafiske designeren Tiina Ilmavirta. Hun har sterk interesse for interiør, og brenner for minimalistisk og skandinavisk design og arkitektur. Tiina beskriver sin innredningsstil som enkel, tidløs och funksjonell. På bloggen skriver hun om hjemmeinnredning, oppussing, entreprenørskap, familieliv og hverdagslige sysler.

Tiinas hjem

Bloggeren flyttet med sine sønner til en tomannsbolig i Esbo som sto ferdig i 2022. Tiinas hjem er på 63 kvadratmeter med stor takhøyde, noe som gir en bedre romfølelse i alle rom. Tiina har personlig valgt ut alle materialer til hjemmet med mye omtanke, og en tanke bak hvert eneste valg.

Hjemme hos Tiina Ilmavirta

Badet

”Badet trenger ikke være stort. Så lenge man planlegger godt, kan man få et funksjonelt bad”, sier Tiina. Helt fra starten visste hun hvilken stil hun ville ha på badet og hvilke funksjoner som trengtes, og til slutt fant hun en helhetsløsning med Svedbergs baderomsmøbler.

Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta

Valg av bad

Underskap

Tiina ville ha et underskap uten håndtak, helst i svartbeiset eik. Valget havnet på Epos i svart eik med Plan fronter samt push open-funksjon for skuffene. "Det skal bare et lite trykk til for å åpne skuffen, og den glatte flaten kjennes herlig og myk", sier Tiina.

Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta

Servant

Til servanten ønsket hun et enkelt og minimalistisk design, noe som kombinerte vask og avlastningsflate i ett, i samme materiale og uten fuger. Da ble det selvsagte valget Svedbergs servant Ise som lages i mineralkompositt. Det gir en luksuriøs, sømløs følele, og de kan lages veldig tynne og brede uten fuger.

Speil

Det runde speilet Valje har et stemningsfullt lys som skinner rundt speilet og gir et behagelig «Gloria-lys» på badet. "Speilbelysningen skaper en herlig og myk hotellfølelse. Siden jeg monterte speilet, har jeg ikke brukt spotlights. Jeg er veldig fornøyd med valget mitt!"

Hjemme hos Tiina Ilmavirta

Smarte funksjoner

Hjemme hos Tiina Ilmavirta

Vannlås EasyClean

"Svedbergs servanter kan kompletteres med EasyClean-vannlås, som gjør rengjøringen enklere og hindrer tett avløp. Du slipper å skru løs vannlåsen under servanten og tømme innholdet i en bøtte. Som navnet antyder er EasyClean-vannlåsen lett å gjøre rent – noe som fører til at det blir rengjort oftere. Jeg beundrer slike gjennomtenkte detaljer som virkelig gjør hverdagen enklere. God design har som formål å hjelpe mennesker,” sier Tiina.

Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta
Hjemme hos Tiina Ilmavirta

Skuffinnredning

Gode oppbevaringsmuligheter er en forutsetning for et fint bad. Tiina forteller: "Det er et dobbelt strømuttak inne i skapet, så det er plass til elektrisk tannbørste og hårtørker! Estetikeren i meg jubler av lykke. Nå trenger jeg ikke lenger ha Spiderman-tannbørster fremme, jeg kan gjemme den i skuffen for lading. Hårtørkeren er også alltid klar til bruk. Før har den enten ligget i bunnen av skuffen, stramt innbundet i ledningen, eller slengt på gulvet. Mitt Epos-underskap er virkelig en redning i nøden!"

Tegn badet i 3D

Det var enkelt å designe badet. "Jeg brukte Svedbergs tegneverktøy for å bygge en passende møbelsammensetning som passet til plassen hjemme."

Hjemme hos Tiina Ilmavirta

Tre gode tips fra Tiina – for deg som pusser opp badet

– Hva synes du man må ta hensyn til i designfasen? Fortell om dine tips til den som bygger nytt eller planlegger å pusse opp.

– Når man planlegger et bad, er det forbausende mange ting man må ha i tankene. Hvilke materialer man vil ha på vegg og gulv, hvilken type belysning man vil ha, om det er behov for oppbevaringsplass eller hyller, hvor mange strømuttak man trenger osv. Når du vet på forhånd hvilket sluttresultat du ønsker, kan du ta hensyn til mange ting som er vanskelige å gjøre om på i ettertid, slik som å flytte på plasseringen av strømuttak. Før man går i gang, lønner det seg å gå igjennom sitt eget budsjett og gjøre en nøyaktig kostnadsberegning av møbler, materialer og arbeid.

– Hvor skal man begynne når man planlegger badet?

– Du bør begynne med å kartlegge din egen stil, altså hvilken følelse du tar sikte på. Pinterest og Instagram er gode hjelpemidler for dette, du kan lett samle inspirerende ideer. Det er visse grunnleggende elementer som alltid inngår på et bad: baderomsskap, servant, oppbevaring, kran, speil, WC og belysning. Selv om det fins mange alternativer for hvilken type helhet du vil realisere, er det ikke alltid like mange muligheter hvis plassen eller budsjettet er begrenset. Materialer i høy kvalitet er bærekraftige, og jeg anbefaler at du investerer i dette hvis du ikke har tenkt å pusse opp på nytt om noen år. For meg er funksjonalitet det viktigste. Det holder ikke at det er pent, det må også gjøre hverdagen enklere. Jeg har to små barn, og morgen- og kveldsstellet utføres vanligvis sammen. Dette definerte i stor grad at servanten skulle være venstrestilt. Jeg visste helt fra starten hvilken stil jeg ville ha på badet, ettersom enkelte materialer og møbler hadde vært i mine tanker siden mitt forrige hjem, der jeg planla oppussing. Nå hadde jeg mulighet for å virkeliggjøre disse visjonene i mitt nye hem. Det som sto igjen å bestemme, var hvordan det skulle gjennomføres. Møblene måtte velges og nøyaktige mål og funksjoner gjøres tydelige, slik at f. eks. strømledningene kunne strekkes riktig helt fra starten.

- Hva er dine beste tips for å skape et minimalistisk bad?

Minimalistisk stil handler om å forenkle alt. En dempet palett for materialer og farger, tydelige linjer, færre elementer, skjulte funksjoner. For eksempel et håndtaksfritt servantskap, ovenpåliggende servant og ett enkelt flismateriale. La oss kvitte oss med alt som er unødvendig, ikke forsøk å få alt som er gøy inn i samme rom, men streb etter tydelighet. Mindre er som regel mer enn nok. Selv om man forminsker, skal man likevel utnytte den plassen som finnes. Du bør for eksempel ikke velge en liten servant dersom det er nok plass til en større. Funksjonalitet er nøkkelordet.

Produktliste

Epos servantskap 120x45

Grafisk design med elegant ramme. Med eller uten åpen oppbevaring. Servant i mineralkompositt.

kr 28 780

Valje speil rund

Minimalistisk speil med et stemningsfulle glorielys.

kr 5 890

Avløp EasyClean

Avløp. inkl. slange og bunnventil. Tre farger.

kr 990

Ise

Til Epos. B: 60-160 cm. D: 45.

kr 10 490

Svedbergs Baderom

Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer. Vennligst besøk nettstedet vårt ved hjelp av en annen nettleser.