Vår hyllest til skandinavisk formgivning

For oss er formgivning hardt arbeid, interessante diskusjoner, skisser, prototyper, tester av ulike materialer, praktiske detaljer og smarte funksjoner. Det kan handle om hvor mange ganger en overflate må behandles for å tåle vann, fukt og ulike temperaturforskjeller. Eller om betydningen av å velge den beste LED-belysningen. Men det handler selvfølgelig også om form, følelse og stil.

Vår hyllest til skandinavisk formgivning

Nordiske influenser i Dalstorp

Vi skaper og utvikler alle våre produkter selv her i Dalstorp, Sverige. Dessuten mønsterbeskyttes de, slik at vi kan garantere det unike. Vår største inspirasjonskilde er hverdagen og den dialogen vi har med kundene. På den måten oppdager vi nye behov tidlig og kan bygge dem inn i våre løsninger. Ofte skjer produktutviklingen i nært samarbeid med utvalgte formgivere fra Norden. Møt noen av dem her:

Vår hyllest til skandinavisk formgivning

TV-profilen som har formgitt Epos

Da vi skulle lage vår nye møbelserie Epos, kontaktet vi den norske interiør- og TV-profilen Halvor Bakke. Sammen med vårt eget designteam har han skapt noe helt nytt som bygger på kombinasjonsmuligheter, farge, form og funksjon. Design for et sted som skal gi energi og lyst.

TV-profilen som har formgitt Epos

Morten Voss og Stinne Knudsen – DK

Morten Voss, som er selvlært, startet sitt eget studio i 1994 i København. Han er særlig kjent for bordet FlightDeck, en møbelklassiker. Stinne Knudsen tok eksamen fra Danmarks Designskole i 2001, og siden da har hun arbeidet med produktdesign og innredning. Sammen står han for de store linjene, hun for detaljene og fargene. Noe som har resultert i DK.

Vår hyllest til skandinavisk formgivning

Roger Persson - Holger og Jenny

I 1995 reiste han til Göteborg for å studere på HDK – høyskolen for design og kunsthåndverk. I dag er han utdannet som industridesigner og møbelsnekker. Han arbeider hovedsakelig som møbelformgiver, men han tegner også innenfor andre produktområder. Han driver i dag designstudioet Roger Persson design og har for eksempel formgitt Holger og Jenny for Svedbergs

Vår hyllest til skandinavisk formgivning

Ehlén Johansson og Mia Lagerman - Skapa

De har vunnet flere designpriser siden de møttes som ansatte på IKEA. Ehlén Johansson tok eksamen på HDK (høyskolen for design og kunsthåndverk) i Göteborg. Mia Lagerman studerte på Stockholms Konstfack og ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. De har beholdt sine særtrekk og stiler, men samarbeider gjerne over grensene. Det har de også gjort når det gjelder møbelseriene Stil og Skapa som de vært med og formgitt for Svedbergs.

Vår hyllest til skandinavisk formgivning
Svedbergs Baderom

Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer. Vennligst besøk nettstedet vårt ved hjelp av en annen nettleser.