Denne nettsiden bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse. Ved å fortsette aksepterer du bruken av cookies. For mer informasjon om håndtering av dine personopplysninger se vår Integritetspolicy

Vår hyllest til skandinavisk formgivning

For oss er formgivning hardt arbeid, interessante diskusjoner, skisser, prototyper, tester av ulike materialer, praktiske detaljer og smarte funksjoner. Det kan handle om hvor mange ganger en overflate må behandles for å tåle vann, fukt og ulike temperaturforskjeller. Eller om betydningen av å velge den beste LED-belysningen. Men det handler selvfølgelig også om form, følelse og stil.

Nordiske influenser i Dalstorp

Vi skaper og utvikler alle våre produkter selv her i Dalstorp, Sverige. Dessuten mønsterbeskyttes de, slik at vi kan garantere det unike. Vår største inspirasjonskilde er hverdagen og den dialogen vi har med kundene. På den måten oppdager vi nye behov tidlig og kan bygge dem inn i våre løsninger. Ofte skjer produktutviklingen i nært samarbeid med utvalgte formgivere fra Norden. Møt noen av dem her:

Morten Voss og Stinne Knudsen, sammen har de skapt DK.

Morten Voss og Stinne Knudsen – DK

Morten Voss, som er selvlært, startet sitt eget studio i 1994 i København. Han er særlig kjent for bordet FlightDeck, en møbelklassiker. Stinne Knudsen tok eksamen fra Danmarks Designskole i 2001, og siden da har hun arbeidet med produktdesign og innredning. Sammen står han for de store linjene, hun for detaljene og fargene. Noe som har resultert i nyheten DK i årets Baderomsbok

Roger Persson – Front

I 1995 reiste han til Göteborg for å studere på HDK – høyskolen for design og kunsthåndverk. I dag er han utdannet som industridesigner og møbelsnekker. Han arbeider hovedsakelig som møbelformgiver, men han tegner også innenfor andre produktområder. Han driver i dag designstudioet Roger Persson design og har for eksempel formgitt Holger og Jenny for Svedbergs

Formgiveren bak Holger og Jenny
– Roger Persson.

 

Form Us With Love – forsa

Studioet med sete i Stockholm ble etablert i 2005 og har siden da utfordret det konvensjonelle med design som våpen. I 2012 utpekte Fast Company dem som en av verdens 50 mest innflytelsesrike designere i fremtiden. I 2013 fikk de utmerkelsen Årets Designer av Elle Decoration Sweden. I 2015 er det klart for en ny milepæl – dusjserien Forsa fra Svedbergs bærer deres signatur.

EHLÉN JOHANSSON OG MIA LAGERMAN – STIL OG SKAPA

De har vunnet flere designpriser siden de møttes som  ansatte på IKEA. Ehlén Johansson tok eksamen på HDK (høyskolen for design og kunsthåndverk) i Göteborg.  Mia Lagerman studerte på Stockholms Konstfack og  ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. De har beholdt sine  særtrekk og stiler, men samarbeider gjerne over grensene. 

Det har de også gjort når det gjelder møbelseriene Stil og Skapa som de vært med og formgitt for Svedbergs. 

Stil er baderomsmøbler med en klassisk og tidløs fremtoning, der det er lett å finne kombinasjoner som passer på ethvert baderom.

For alle mindre baderom har Ehlén og Mia vært med og utviklet Skapa. En møbelserie for alle baderomsflater med potensial som aldri før har fått en ærlig sjanse. 

 

Ehlén Johansson og  Mia Lagerman er svensk og
dansk formgivning  i en herlig symbiose.